facebook twitter

 

MÅLET I SIKTE

Lobbyisten

För handeln – i tiden. Det skulle kunna vara Fredrik Perssons valspråk. Som ny ordförande för Svensk Handel vill han förbättra villkoren för handeln och låta organisationen ta ett betydligt större utrymme i samhällsdebatten.

Om Fredrik Persson hade haft en stor tatuering någonstans på kroppen skulle det stå ”Bara kunderna kan döma oss”.

Läs hela artikeln (pdf) >>>

 

 

 

 

 

 

Återvinnarna

Tunna och skira – men hållbara. Linn Frisinger och Nadja Forsberg på e-handelsbolaget Swedish Stockings vill ta strumpbyxan till en ny nivå. Från miljöbelastande förtret till lyxig vardagsaccessoar för medvetna kvinnor i alla åldrar.

Kvinnligt och sensuellt, men även bekvämt och praktiskt. Strumpbyxor är ett plagg med många nyanser och som väcker känslor.

Läs hela artikeln (pdf) >>>

 

 

 

 

 

 

 

Våren är i sikte!

Frodigt gröna, färgstänkta eller med dubbla blommor – snödroppen finns i hundratals olika sorter och är vårens tidigaste och tappraste budbärare.

När de första snödropparna dödsföraktande tittar fram under en smältande snödriva i ett soligt hörn av trädgården så känns det verkligen att våren är på väg.

Läs hela artikeln (pdf) >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Så går det för kändisarna i butikshyllan

Ett känt ansikte på matförpackningen har blivit en kassako för många livsmedelsföretag. Market har kartlagt vad kändisarna själva tjänar på att sälja sig.

Vi har alla mött dem där i hyllorna i butiken. De välkända namnen och porträttbilderna på kockar och sportprofiler tryckta på plasttråg, flaskor och burkar fyllda med allt från fina olivoljor och lyxig pasta till rökta delikatesser och desserter i premiumsegmentet.

Läs hela artikeln (pdf) >>>

 

 

 

 Tre Stiftelser

Tillsammans med fotograf Katja Ragnstam och formgivare Camilla Simonson har jag gjort ett par inspirerande informationsbroschyrer på uppdrag av Tre Stiftelser, en organisation som sköter omsorg, vård och service för de tre äldreboendena Vegahusen, Änggårdsbacken och Otium i Göteborg, med plats för totalt 360 äldre och funktionshindrade.


  

 

Carolas ekosöta Carolas ekosöta

Söta avslut och goda idéer. Eko-kocken Carola Magnusson frestar med läckra desserter medan jag hjälpt henne att formulera alla kloka tankar, redigera recepten och presentera alltihop på ett aptitligt sätt.

Langenskiölds Bokförlag.

 

Ekologisk mat i storkökd Ekologisk mat i storkök

Den ekologiska skolkocken och krögaren Carola Magnussons kombinerade debatt- och kokbok var det jag som spökskrev med hjälp av många och långa intervjuer och att följa hennes arbete på nära håll. Samarbete när det är som bäst – hon pratar bättre än hon skriver och för mig är det tvärtom!

Bokförlaget Natur & Kultur.


Högre matkvalitet och färre transporter. I Rättvik använder man sig av Återtaget – en modell som ska göra kommunens storkök självförsörjande på både kött, chark, potatis och grönsaker. Det handlar om att ta makten över matproduktionen och bjuda gästerna på mat lagad från grunden.

Mat, människor, möten – och maskar. Häng med till Waterhouse Restaurant i London; krogen som hushållar med jordens resurser samtidigt som man har kul i köket och skapar gastronomi på hög nivå. Klimatsmart är bara förnamnet.